Hyra av utrustning

Vill du få tillgång till rätt utrustning och har fokus på funktionen och inte ägandet? Då är hyra rätt för dig.

Att välja hyra ger dig en funktion utan bekymmer, och du kan välja att förlänga avtalet eller lämna tillbaka utrustningen vid avtalstidens slut.

Hyresavtal genom North62

Vi köper, du hyr

Vi köper utrustningen och hyr ut den till dig under den avtalstid som du önskar, normalt från 2 till 5 år.

Allt samlat på en faktura

När du hyr utrustningen betalar du löpande månadsvis eller kvartalsvis för nyttjandet. Du får en faktura för utrustning, samt eventuell försäkring och andra tjänster.

Flexibilitet vid avtalets slut: du väljer

När avtalet löper ut kan du välja mellan att lämna tillbaka utrustningen, fortsätta hyra eller köpa utrustningen.

kvinna som klättrar

Fördelar med hyra

Så här funkar det

 • 1

  Beställning

  Fyll i formuläret nedan med dina kontaktuppgifter och information om objektet du vill hyra. Vi återkommer till dig inom 45 minuter  med ett hyresförslag. Tillsammans skapar vi en lösning som passar dig och din utrustning.

 • 2

  Signering

  När du accepterat hyresförslaget granskar vår kredithandläggare din ansökan och fattar ett snabbt beslut. Vid positivt besked skickar vi ut alla avtalshandlingar för digital signering.

 • 3

  Leverans

  Vi ger din leverantör klartecken för leverans. Ditt avtal startar så snart utrustningen är på plats. När avtalet närmar sig sitt slut kan du välja att lämna tillbaka utrustningen, förlänga hyresavtalet eller köpa utrustningen – vi finns här för att hjälpa dig med ditt beslut!

Vill du bli partner?

Kontakta oss för mer info för att höra mer kring processen för partners.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring hyra. Saknar du något svar är du såklart välkommen att kontakta oss eller besöka vår FAQ-sida.

Kontakta oss
 • Vad är skillnaden mellan leasing och hyra?

  Leasing är bra för dig som vill hyra utrustning under en bestämd tid men även få möjlighet att köpa och äga utrustningen efter avtalstidens slut.

  Hyra är optimalt när du vill ha en funktion men slippa allt krångel som ett eget ägande innebär. Dessutom ger det dig möjlighet att byta ut eller uppgradera utrustningen under avtalstiden.

 • Varför erbjuds allriskförsäkring i samband med hyra/leasing?

  När du har utrustning via hyra eller leasing är det inte din utrustning. Det innebär att du som hyreskund behöver ersätta utrustningen i det fall en skada uppstått och den hyrda utrustningen behöver ersättas. I många fall omfattar inte den egna företagsförsäkringen hyrd/leasad utrustning och därför behövs en separat försäkring.

  Vi erbjuder en omfattande allriskförsäkring med låg självrisk i samband med att du tecknar hyres eller leasingavtal genom oss.

  Försäkringspremien är bestämd utifrån objektets värde.

 • Vad är interimshyra?

  När du fått leverans av din utrustning sker utbetalning avseende utrustningen till din leverantör. Ditt hyres eller leasingavtal startar därefter vid jämnt månadsskifte. Det innebär att du betalar en s.k. interimshyra för de dagar du nyttjar utrustningen fram till avtalsstart. Att räkna fram vilken interimshyra du har är enkelt, det är din månadshyra delat på 30 dagar.

 • Vilken typ av utrustning kan man vanligtvis hyra?

  Det är möjligt att hyra olika typer av utrustning, såsom IT-utrustning, kopiatorer, kaffemaskiner, vendingmaskiner, säkerhetsutrustning, medicintekniska  samt industriella maskiner. 

Redo att finansiera din utrustning?