Leasing av utrustning

När du funderar på att investera i utrustning, oavsett om den är ny eller begagnad, utan att behöva köpa den, är leasing ett utmärkt alternativ. Genom leasing hyr du utrustningen under avtalstiden och har sedan möjlighet att köpa den till ett förutbestämt restvärde när avtalet löper ut.

Leasingavtal genom North62

Vi köper, du leasar

Vi köper utrustningen och leasar ut den till dig under den avtalstid som du önskar, normalt från 2 till 5 år.

Allt samlat på en faktura

När du väljer att leasa utrustning betalar du regelbundet antingen månadsvis eller kvartalsvis för nyttjandet. Du får då en faktura som täcker kostnaden för utrustningen samt eventuella tilläggstjänster som du tecknat.

Flexibilitet vid avtalets slut: du väljer

När leasingavtalet löper ut får du möjlighet att antingen köpa utrustningen genom att betala det förutbestämda restvärdet eller fortsätta att leasa utrustningen genom att förnya avtalet.

Fördelar med leasing

Så här funkar det

Vill du investera i utrustning men slippa binda pengar? Vi på North62 hjälper dig.

 • 1

  Beställning

  Fyll i formuläret nedan med dina kontaktuppgifter och information om objektet du vill leasa. Vi återkommer till dig inom 45 minuter med ett leasingförslag. Tillsammans skapar vi en lösning som passar dig och din utrustning.

 • 2

  Signering

  När du accepterat hyresförslaget granskar vår kredithandläggare din ansökan och fattar ett snabbt beslut. Vid positivt besked skickar vi ut alla avtalshandlingar för digital signering.

 • 3

  Leverans

  Vi ger din leverantör ett klartecken för leverans av utrustningen. När utrustningen är på plats startas avtalet. När avtalet närmar sig avtalsslut kan du välja mellan att köpa utrustningen eller fortsätta leasa – vi hjälper dig!

Vill du bli partner?

Kontakta oss för mer info för att höra mer kring processen för partners.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring leasing. Saknar du något svar är du såklart välkommen att kontakta oss eller besök vår FAQ-sida

Kontakta oss
 • Vad är skillnaden mellan leasing och hyra?

  Leasing är bra för dig som vill hyra utrustning under en bestämd tid men även få möjlighet att köpa och äga utrustningen efter avtalstidens slut.

  Hyra är optimalt när du vill ha en funktion men slippa allt krångel som ett eget ägande innebär. Dessutom ger det dig möjlighet att byta ut eller uppgradera utrustningen under avtalstiden.

 • Varför erbjuds allriskförsäkring i samband med hyra/leasing?

  När du har utrustning via hyra eller leasing är det inte din utrustning. Det innebär att du som hyreskund behöver ersätta utrustningen i det fall en skada uppstått och den hyrda utrustningen behöver ersättas. I många fall omfattar inte den egna företagsförsäkringen hyrd/leasad utrustning och därför behövs en separat försäkring.

  Vi erbjuder en omfattande allriskförsäkring med låg självrisk i samband med att du tecknar hyres eller leasingavtal genom oss.

  Försäkringspremien är bestämd utifrån objektets värde.

 • Hur mycket kostar det att avbryta ett leasingavtal?

  Vanligtvis innebär det att betala ett belopp som motsvarar återstående månadsbetalningar samt eventuella avgifter för samma period. Det kallas att förtidslösa leasingavtalet och är fullt möjligt. 

 • Kan jag byta ut eller uppgradera tillgången under leasingperioden?

  Ja, beroende på avtalet kan vi erbjuda möjligheter att byta ut eller uppgradera till en nyare eller annan typ av tillgång under leasingperioden.

 • Erbjuder ni leasinglösningar för småföretag?

  Ja, vi arbetar med företag i alla storlekar och kan skräddarsy leasingavtal som passar småföretags behov och budget.

 • Vilka tillgångar kan jag hyra eller leasa genom ert företag?

  Vi erbjuder leasing- och hyrlösningar för en rad tillgångar, inklusive fordon, utrustning, maskiner, IT-hårdvara och mer. Kontakta oss för att diskutera dina specifika behov eller läs mer om vanliga branscher vi arbetar med. 

 • Kan jag överlåta företagets leasingavtal till ett annat bolag?

  Ja, det är fullt möjligt att överlåta ett leasing- eller hyresavtal.
  Det sker genom ett överlåtelseavtal som upprättas mellan ursprunglig hyrestagare samt ny hyrestagare och uthyrare, samt innebär viss administrativ kostnad.

 • Hur långt är ett vanligt leasingavtal?

  Generellt sett kan leasingavtal vara någonstans mellan två till fem år, men det kan även finnas kortare och längre beroende på situation och behov. 

Redo att leasa din utrustning?